Introductie

Het is allemaal begonnen met ons eerste fretje Baco. We zijn compleet onervaren begonnen. Wel hadden we op internet een hoop informatie ingewonnen maar zet dat maar eens om in de praktijk! Kevin was echter zo consequent in de opvoeding, dat we een fretje aan over gehouden hebben, dat zindelijk is, reageert op zijn naam of een fluitje, niet bijt en regelmatig bij Kevin in bed slaapt en met gaat douchen.

 

Omdat Baco zo'n lief manneke is en hij ons besmet heeft met het "frettenvirus" wilden we er nog wel een fretje bij. Kevin's voorkeur ging uit naar een black self ram. Zo kwamen we uit bij Chantal in Leusden. Kevin reserveerde hier zijn rammetje. Toen de eerste foto's op Chantal's site te zien waren, kreeg Marga ook de kriebels en wilde ze er wel een moertje bij. Dus werd er met Chantal gebeld!. Bij de eerste bezichtiging bleek, dat er in hetzelfde nest nog een moertje beschikbaar was en werd ook dit fretje gereserveerd. Dat waren dus meteen 2 nieuwe fretten, Duvel, de black self ram en Bailey,  de champagne self moer.

 

 

Dat vonden we voorlopig genoeg. Maar zeg nooit nooit! In het laatste nest van Chantal zat een albino ram, Lemon. We waren op slag verliefd. Dus ook die werd gereserveerd. Ondertussen kwamen er via een kennis 2 moertjes uit Apeldoorn, Breezer, een blaze mitt en Shandy, een sandy mitt, bij, die ze niet kon houden omdat ze beten. En toen waren er 6!  Dat bijten was ze binnen 2 weken afgeleerd. We hebben nu een hele leuke groep, die goed bij elkaar past; samen spelen, samen slapen en samen eten!

 

We zijn als fokkers begonnen omdat ons dat wel een leuke hobby leek. Inmiddels zijn we er wel achter gekomen, dat fokken meer inhoudt dan een mannetje en een vrouwtje bij elkaar zetten en de rest komt vanzelf.

 

Omdat we verantwoord willen fokken, hebben we voor ons zelf een aantal lijnen uitgezet, die we willen volgen. We kijken niet alleen naar de afstamming van de ouderdieren maar houden gelijkertijd de toekomstige lijnen in het oog. We willen koste wat het kost voorkomen, dat er inteelt ontstaat. Ook wordt er gekeken naar het karakter en de gezondheid; we willen lieve en gezonde pups voortbrengen waar de nieuwe eigenaren plezier aan beleven en die niet na  1 jaar al in de opvang zitten.